Wat Is Een ESTA en Heb Ik Er Een Nodig?

Als je met je motorhome naar Amerika op vakantie gaat dan heb je tegenwoordig geen visum meer nodig om voor zaken of plezier naar de Verenigde Staten te reizen. Alle reizigers die gebruik maken van het Visum Vrijstellingsprogramma (VWP) zijn verplicht om een reisvergunning via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aan te vragen voordat ze aankomen in de VS.

ESTA Amerika is een geautomatiseerd systeem dat gebruikt wordt om te bepalen of een reiziger in aanmerking komt om naar de VS te reizen onder het VWP. Alle burgers van VWP-landen die van plan zijn om naar de VS te reizen met een vliegtuig of per cruiseschip onder de VWP hebben een vergunning via het ESTA nodig. De reizen mogen niet langer dan 90 dagen duren en zijn voor zaken of voor plezier. Ook als je een overstap op een Amerikaans vliegveld heb op weg naar een ander land dan heb je ook een ESTA nodig. België doet ook mee aan het Visum Vrijstellingsprogramma dus reizigers met een Belgische nationaliteit moeten een ESTA aanvragen.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Er zijn verschillende manieren waarop je een ESTA kunt aanvragen. Ook is het mogelijk om voor meerdere personen een ESTA aan te vragen. Als je bijvoorbeeld met de familie op vakantie gaat en voor iedereen in een keer alles wil aanvragen dan is dat mogelijk. Informatie als de namen, geboortedata en paspoort informatie zijn nodig om een aanvraag te kunnen doen. Ook moeten er vragen beantwoord worden omtrent besmettelijke ziektes, arrestaties, veroordelingen en vragen over eventueel ingetrokken visa.

Als je de aanvraag zelf niet helemaal begrijpt kan iemand anders ook een ESTA voor u aanvragen. De reiziger blijft wel verantwoordelijk voor de informatie die hij aan derden geeft. Wij raden iedereen aan om een ESTA aan te vragen zodra bekend is wanneer de reis zal plaatsvinden.

Er zijn drie verschillende antwoorden die je kan krijgen na het aanvragen van een reisvergunning. De eerste mogelijkheid is vergunning goedgekeurd: krijg je dit te zien dan is alles goedgekeurd. De tweede mogelijkheid is de reis is niet goedgekeurd: krijg je dit te zien dan ben je verplicht om een bezoekersvisum aan te vragen bij een Ambassade of een Consulaat van de Verenigde Staten. De derde en laatste optie is vergunning in behandeling, het kan 72 uur duren voor dat u een antwoord op uw aanvraag krijg. In de meeste krijg je binnen een paar minuten antwoord.

De reisvergunning kan je twee jaar gebruiken of wanneer je paspoort verloopt.

Mocht je nog vragen hebben over het aanvragen van een reisvergunning dan kan je contact opnemen met onze klantenservice.

ESTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top